Кулеба розповів про обсяги допомоги, яку зібрали за тиждень дипломати та українські спільноти

Кулеба розповів про обсяги допомоги, яку зібрали за тиждень дипломати та українські спільноти

Укрінформ
Протягом першого тижня агресії Росії українські дипломати разом з українськими спільнотами за кордоном мобілізували та зібрали 1,6 тис. т гуманітарної підтримки, 66 тис. одиниць захисту, 338 млн євро, 74,5 млн доларів і 4 млн фунтів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу, передає кореспондент Укрінформ.

«Протягом першого тижня агресії дипломати мобілізували та зібрали 1 643 тонн гуманітарної підтримки, 66 384 одиниць захисту, включаючи зброю, амуніцію та спорядження. Разом з українськими спільнотами за кордоном, і моя особлива подяка їм, ми зібрали 338 млн євро, 74,5 млн доларів і 4 млн фунтів до рахунків НБУ і інших рахунків, створених, щоб допомогти Україні в цей темний час», - поінформував міністр.

Кулеба подякував кожному донору за внесок, однак зауважив, що цих досягнень досі не достатньо, і закликав активізувати тиск на Росію та посилити українську оборону для перемоги.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен у суботу, 5 березня, відвідав пункт пропуску на кордоні Польщі з Україною, анонсувавши виділення США додаткових $2,75 мільярда у відповідь на гуманітарну кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-