Кулеба зустрівся з Блінкеном для обговорення санкцій проти РФ та постачань озброєння

Кулеба зустрівся з Блінкеном для обговорення санкцій проти РФ та постачань озброєння

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном на польсько-українському кордоні. 

Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Я щойно повернувся з українсько-польського кордону, де зустрічався з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Ми мали розмови прямо на кордоні, в нейтральній зоні, потім ми перейшли до України на кілька кроків на знак підтримки», - зазначив Кулеба.

За його словами, він мав продуктивну розмову з держсекретарем щодо ефективності санкцій, які вже застосували проти Росії, та вжитих заходів, а також майбутніх кроків щодо постачання Україні необхідного озброєння і застосування додаткових санкцій проти Росії. 

«Я впевнений, що ми будемо застосовувати їх найближчими днями, США також будуть координувати зусилля зі своїми європейськими партнерами», - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, в суботу держсекретар США Eнтоні Блінкен заявив, що Вашингтон планує передати 2,75 млрд дол. для гуманітарних служб України і Польщі.

Велика Британія разом зі США та Європейським Союзом запровадили пакет глобальних санкцій і посилюватимуть їх, «доки ця агресія не припиниться», заявив британський прем’єр-міністр Борис Джонсон. Із 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-