Україна стане учасником-контрибутором Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО

Україна стане учасником-контрибутором Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО

Укрінформ
Цього тижня пройшло засідання Керівного Комітету Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони (ОЦПТКО) НАТО. Представники 27 країн-спонсорів у складі Керівного Комітету одностайно проголосували за те, аби прийняти Україну до складу Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО як учасника-контрибутора.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Участь України в роботі Центру посилить обмін кібердосвідом з іншими країнами-учасницями. Україна може поділитися цінним досвідом з перших рук щодо деяких супротивників у царині кібербезпеки, який можна буде використати для подальших досліджень, навчання та тренування», – підкреслив полковник Яак Тарієн, директор Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО.

Своєю чергою міністр оборони Естонії Каллє Лаанєт зазначив, що можливості і знання походять із досвіду, а Україна безумовно має цінний досвід з попередніх кібератак, яким може поділитися з ОЦПТКО НАТО.

ОЦПТКО НАТО є акредитованим в НАТО хабом з кібер-інформації, дослідницьким центром та органом, що здійснює підготовку та тренування фахівців з кібербезпеки. Міжнародна військова організація зі штаб-квартирою в Таллінні зосереджена на здійсненні міждисциплінарних прикладних досліджень, проведенні консультацій, підготовці та тренуванні фахівців у галузі кібербезпеки.

В Генштабі також повідомили, що за додатковою інформацією можна звертатися до Лііс Лінн, що відповідає за комунікації у ОЦПТКО НАТО за адресою media@ccdcoe.org

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня 2021 року Україна подала офіційний запит щодо приєднання до роботи Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence), що базується у Таллінні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-