Польща допомагає українській делегації добиратися на переговори з росіянами

Польща допомагає українській делегації добиратися на переговори з росіянами

Укрінформ
Польща надає організаційну підтримку українській делегації потрапити на переговори з російською стороною в Білорусі.

Про це заявив голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, передає Укрінформ із посиланням на радіо ZET.

«Ми забезпечуємо організаційну можливість українській делегації потрапити до місць, де ведуться переговори. Практично це виглядає так: українська делегація приїжджає на польську територію, а пізніше ми організаційно допомагаємо членам делегації потрапити до місця проведення переговорів», - повідомив Дворчик.

За його словами, так буде і під час наступних раундів переговорів.

Як повідомлялося, 28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у Білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень.

3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями. За словами радника керівника ОПУ Михайла Подоляка, ключовими були питання негайного припинення вогню, перемир'я, а також гуманітарних коридорів для вивезення мирних жителів із зруйнованих чи постійно обстрілюваних сіл та міст.

У складі української делегації – голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умеров та заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-