Обстріл Запорізької АЕС: Зеленський поговорив із Байденом

Обстріл Запорізької АЕС: Зеленський поговорив із Байденом

Укрінформ
Президент США Джо Байден і Президент України Володимир Зеленський під час термінової розмови в ніч на п’ятницю обговорили ситуацію, пов’язану з обстрілами та захопленням Запорізької АЕС.

Про це йдеться в серії повідомлень на офіційній сторінці Білого дому у Твіттер, передає Укрінформ.

«Президент США сьогодні ввечері поспілкувався з Президентом Зеленським, отримавши інформацію про пожежу на Запорізькій атомній електростанції», - зазначили в Білому домі.

У іншому дописі зауважується, що Джо Байден приєднався до Президента Зеленського у його заклику до Росії припинити військову активність у цьому районі та надати доступ пожежникам і рятувальникам до обстріляної частини АЕС.

Крім того, повідомляється, що президент США обговорив цю ситуацію із заступником міністра ядерної безпеки Департаменту енергетики США та адміністратором Національного управління ядерної безпеки.

«Президента (Байдена – ред.) продовжать регулярно інформувати», - зауважили в Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано влучання в перший енергоблок. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російських військових, які обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію, потрібно зупинити негайно, інакше Європа загине від ядерної катастрофи.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-