Путін штовхнув свою 140-мільйонну країну в пекло злочинів та порушень – Джапарова в ООН

Путін штовхнув свою 140-мільйонну країну в пекло злочинів та порушень – Джапарова в ООН

Відео
Укрінформ
Слабкий лідер Росії, який хоче здаватися й виглядати сильним, напав на Україну, хоча РФ зобов’язувалася гарантувати безпеку для нашої країни.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявила в четвер перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на сесії Ради з прав людини ООН у Женеві.

«Ми зібралися тут сьогодні, щоб розглянути... не лише порушення фундаментальних принципів міжнародного права, закріплених у таких документах, як Статут ООН, а й через порушення здорового глузду однією з провідних держав. Однією із п'яти постійних членів Ради Безпеки. Однією з найбільших країн світу, яка мала гарантувати безпеку для моєї країни. Слабким лідером, який хоче видаватися й виглядати сильним. Президентом Путіним, який штовхнув свою 140-мільйонну країну в пекло злочинів та пекло порушень прав щодо моєї країни», - сказала вона.

Російські бомби руйнують міста та села, зазначила Джапарова. Ціллю стають житлові квартали, школи, дитячі будинки, лікарні, церкви, музеї, телевежі, центральні площі та найважливіші об'єкти інфраструктури. І це тому, що «ми просто прагнемо жити незалежно і будувати своє майбутнє так, як бачимо його ми, а не наш сусід».

За її словами, група воєнних злочинців, які мають доступ до ядерної кнопки, дійшла висновку, що наш народ занадто слабкий, аби чинити опір і боротися, а світові на це наплювати. Вони поставили себе вище за міжнародне право і вище за порядок, заснований на правилах, додала заступник міністра.

Рада з прав людини має відіграти провідну роль в об'єднанні зусиль з притягнення Росії до відповідальності за її злочини проти України й ухвалити резолюцію щодо створення комісії з розслідування порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права внаслідок розв’язаної Росією війни, підкреслила Джапарова.

«Варварам немає і не може бути місця в спільноті цивілізованих країн», - додала вона.

У четвер Рада ООН з прав людини проводить у Женеві термінові дебати на запит України щодо ситуації з правами людини в країні після вторгнення Росії.

Проєкт резолюції, співавторами якого виступили близько 70 держав-членів ООН, засуджує вторгнення Росії в Україну, вимагає виведення її військ та закликає терміново створити незалежну міжнародну комісію з розслідування.

Предметом розслідування стануть порушення прав людини в Криму та частині Донбасу з 2014 року, а також у інших частинах України починаючи з лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-