Кабмін працює над створенням чотирьох фондів з відбудови України

Кабмін працює над створенням чотирьох фондів з відбудови України

Укрінформ
За дорученням Президента, уряд починає працювати над формуванням 4-х фондів, кошти яких підуть на відновлення України

Як передає Укрінформ, про це повідомив у відеозверненні Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Перше. Це фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. Ми відновимо все, що зруйнували російські окупанти. Кожен дім, кожну квартиру, кожну школу, кожен дитячий садок та лікарню! Кожен міст і дорогу!”, - запевнив глава уряду.

Другий фонд – з відновлення і трансформації економіки. “Проситимемо партнерів ухвалити для нас так званий «український План Маршалла». Нам потрібно не просто відновити економіку, ми будуватимемо нову європейську країну”, - пояснив Шмигаль.

Третій фонд, за його словами, опікуватиметься обслуговуванням та погашенням українського боргу. Зараз Україна, попри війну, виконує всі свої зобов’язання. 1 березня Міністерство фінансів здійснило купонну виплату у 292 мільйони доларів за єврооблігаціями.

“Але ми вважаємо, що світ має допомагати й підтримувати Україну, розуміючи який тягар нині лежить на нас”, - додав Прем’єр.

Четвертий фонд, який створять в нашій державі, – це Фонд підтримки потерпілого бізнесу. 

Як повідомлялося, Україна очікує на підписання угоди про створення мультидонорського валютного фонду – за участі, зокрема, позики Світового банку — у сумі 1,8 млрд доларів.

Також у четвер підписано Меморандум про отримання Україною 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Перший транш, як розраховують, надійде упродовж найближчого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-