Україна просить міжнародні організації вплинути на НАТО, щоб закрило небо над ядерними об’єктами

Україна просить міжнародні організації вплинути на НАТО, щоб закрило небо над ядерними об’єктами

Укрінформ
Україна просить міжнародні організації негайно звернутися до НАТО з вимогою закрити доступ до повітряного простору над ядерними об’єктами.

Як передає Укрінформ, про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у своєму зверненні, текст якого опублікований на Урядовому порталі.

"Україна також звертається до міжнародних організацій, зокрема до МАГАТЕ, невідкладно звернутися до НАТО з вимогою закрити доступ до повітряного простору над нашими ядерними об’єктами. Закрийте небо над Україною! Зараз це питання безпеки усього світу! Не лише України!", - наголосив Шмигаль.

Він додав, шо Україна також звертається до ООН та Червоного Хреста.

"Після ударів по цивільному населенню весь світ побачив, що російські військові — це терористи, які вбивають мирне населення та не дають можливості надати допомогу постраждалим. У деяких містах діти, люди похилого віку, вагітні жінки опинились у пастці ворога й подекуди вже декілька діб виживають без світла, тепла, води, їжі та медичної допомоги. Окупант не дає зелених коридорів для евакуації. Україна вимагає заради життя й здоров’я людей забезпечити "зелені коридори" для того, щоб ми могли надати допомогу та евакуювати всіх, хто цього бажає і потребує!", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів закрити повітряний простір над Україною, інакше кров убитих Росією українців буде і на їхніх руках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-