Сейм Латвії ухвалив заяву про надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС

Сейм Латвії ухвалив заяву про надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС

Укрінформ
Латвійський парламент одноголосно ухвалив заяву, в якій висловлюється підтримка надання Україні статусу країни-кандидата до Європейського Союзу.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті парламенту Латвії.

«Депутати визнали, що необхідно використати будь-яку можливість, щоб допомогти Україні вижити у боротьбі за захист свого суверенітету та територіальної цілісності. Україна, захищаючись від військової агресії РФ та широкомасштабного вторгнення в Україну, відстоюють право визначати своє майбутнє та бореться за європейські цінності», - йдеться у заяві.

Парламентарі вважають, що зараз особливо важливим є і потрібно висловити чітку підтримку мети України стати членом ЄС. Тому в повідомленні міститься заклик до європейських інституцій працювати над тим, щоб якнайшвидше надати Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу. У заяві також міститься заклик до всіх держав-членів ЄС підтримати Україну в її прагненні стати повноправним членом та підтримати статус кандидата у члени ЄС.

У Сеймі вважають, що надання Україні статусу країни-кандидата в Європейський Союз стало б важливим сигналом солідарності, що підтверджує належність України до Європи, за цінності якої вона зараз бореться всіма силами.

Депутати підтверджують, що Латвія готова надавати Україні широку підтримку на шляху повноправного членства в Європейському Союзі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Офіс президент заявив, що Україна готова до прискореної процедури вступу до ЄС і очікує на таку ж готовність від Брюсселя. Водночас наголошується, що жодне засідання Європейської Ради, Ради міністрів не має відбуватися без розгляду окремих аспектів вступу України.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-