Зеленський – про резолюцію ООН: Глобальна антипутінська коаліція діє

Зеленський – про резолюцію ООН: Глобальна антипутінська коаліція діє

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував за ухвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо вимоги до Росії припинити агресію проти України та заявив, що голосування свідчить про дієвість глобальної антипутінської коаліції.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Вітаю схвалення ГА ООН безпрецедентною більшістю голосів резолюції з рішучою вимогою до РФ негайно припинити віроломний напад на Україну. Вдячний усім і кожній державі, що проголосували «за». Ви обрали правильну сторону історії», - зазначив Президент.

Зеленський наголосив, що «нищівні» для агресора результати голосування в ООН переконливо засвідчують: глобальна антипутінська коаліція сформована та діє.

«Світ – з нами. Правда – за нами. Перемога буде наша!» - переконаний глава держави.

Як повідомлялося, Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», в якій засуджується вторгнення Росії в Україну й міститься вимога до РФ негайно вивести війська з української території.

Рішення було ухвалено безпрецедентною кількістю голосів: «за» проголосувала 141 країна, «проти» - 5 (Росія, Білорусь, Північна Корея, Еритрея, Сирія), утрималися - 35.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

В державі запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-