Кулеба – про «закриття неба»: Ми звернулися до НАТО і опрацьовуємо альтернативні механізми

Кулеба – про «закриття неба»: Ми звернулися до НАТО і опрацьовуємо альтернативні механізми

Укрінформ
Україна звернулася до НАТО з проханням про закриття повітряного простору нашої країни і опрацьовує також альтернативні механізми забезпечення повітряної безпеки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми звернулися до НАТО з таким проханням (про закриття повітряного простору над Україною – ред.), вони це питання розглядають. Я розумую, що у публічній свідомості це є найкращим кроком, але з професійної точки зору оборони України є і альтернативні механізми забезпечення нашої повітряної безпеки, і ми над ними працюємо», - сказав Кулеба.

Він додав, що в усіх міжнародних перемовинах щодо протиповітряної протиракетної безпеки – це один із абсолютних пріоритетів.

«Ми робимо все, щоб захистити українців з повітря», - запевнив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що введення США безпілотної зони в небі України є "не найкращою ідеєю", оскільки це втягне США в прямий військовий конфлікт з Росією.

24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну із Україною. Російські війська шостий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-