У МЗС пояснили наслідки для Росії вимоги ЄСПЛ припинити напади на цивільні об’єкти

У МЗС пояснили наслідки для Росії вимоги ЄСПЛ припинити напади на цивільні об’єкти

Укрінформ
У разі невиконання Росією рішення Європейського суду з прав людини припинити напади на цивільні об’єкти в Україні всі випадки його порушення стануть підставою для стягнення компенсації після перемоги нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що 1 березня Європейський суд з прав людини виніс рішення, в якому наказав Російській Федерації припинити напади та бомбардування цивільних об'єктів в Україні. Суд також зазначив, що він уважно стежать за військовою агресією Росії проти України.

«Українська сторона не плекає надій на те, що Росія виконає ці вимоги. Водночас, зараз будь-який удар по цивільній інфраструктурі буде прямим порушенням приписів ЄСПЛ, а це значно полегшить доведення порушень та стягнення компенсації після перемоги України», - заявили у МЗС.

Як повідомлялося, 24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну з Україною. Російські війська сьому добу поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-