Зеленський - про першу зустріч із російською делегацією:  Не відчуваю жодної конкретики

Зеленський - про першу зустріч із російською делегацією: Не відчуваю жодної конкретики

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що від першої зустрічі української та російської делегацій поки що немає конкретики.

Про це він сказав в інтерв’ю CNN і Reuters, передає кореспондент Укрінформу.

“Я поки що не відчуваю від цього складу і від цієї зустрічі першої конкретики. Я отримав деякі деталі. Єдине - і це 1% - що вони знов можуть зустрітися і проговорити ті чи інші кроки вперед. Але ви знаєте, щоб робити якісь кроки вперед, треба, щоб хтось робив кроки назустріч, а там, де є великі проблеми і є ризики втрачати людей щоденно, треба робити якісь кроки назад. Це і є діалог", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що перш за все потрібні "хоча б якісь натяки" на те, що буде повне припинення вогню, бо вести перемовини в умовах бомбардувань і обстрілів - це тиск, а не домовленість.

"Ти не можеш сідати (за стіл перемовин - ред.), коли летять літаки і йде бомбардуванння. У тебе зовсім різні позиції, ти хочеш просто тиснути, ти не хочеш домовлятися. Ми про діалог. Так, я вважаю, що треба припинити бомбардування людей, просто припинити - і після цього сісти за стіл перемовин ", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 28 лютого українська делегація зустрілася з російською на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять. Ключовим питання перемовин було негайне припинення вогню та відведення військ з території України.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, який взяв участь у зустрічі, повідомив, що делегації обговорили низку пріоритетних тем і тепер їдуть до своїх столиць, щоб провести консультації щодо подальших рішень. Окрім того, за його словами, сторони обговорили можливість проведення другого раунду переговорів найближчим часом, на яких обговорені теми матимуть конкретну практику розвитку.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-