Україна опрацьовує з партнерами різні рішення для «закриття неба» – Кулеба

Україна опрацьовує з партнерами різні рішення для «закриття неба» – Кулеба

Укрінформ
Україна опрацьовує з партнерами різні рішення щодо закриття повітряного простору над нашою країною і закликає їх не боятися того, що через нас НАТО опиниться у стані війни з Росією.

Про це заявив на онлайн-брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є різні рішення, як можна допомогти Україні з протиповітряною обороною, і ми їх зараз з партнерами опрацьовуємо. Але не треба залякувати, що через Україну НАТО опиниться у стані війни з Росією. Якщо Росія тут, в Україні, переможе, то наступні будете ви, НАТО», - сказав Кулеба.

Він зауважив, що Україна не просить НАТО воювати за нас, тому що це наша земля. Водночас, на переконання очільника МЗС, для Альянсу є не лише моральним обов’язком, а й політичною доцільністю зробити все для того, щоб підтримати Україну в цій війні.

«Ви зараз можете бути впевнені на сто відсотків, що цього не станеться. Але до цього ви були впевнені, що Росія ніколи так відкрито не нападе на Україну.

Були? Були! А вона взяла й напала.Тому краще допомагайте воювати нам тут до перемоги», - закликав глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що введення США безпілотної зони в небі України є "не найкращою ідеєю", оскільки це втягне США в прямий військовий конфлікт з Росією.

24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну із Україною. Російські війська шостий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-