Зеленський - Європарламенту: Я хочу, щоб від вас прозвучало «вибір Європою України»

Зеленський - Європарламенту: Я хочу, щоб від вас прозвучало «вибір Європою України»

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед Європейським парламентом, заявив, що хоче почути від євродепутатів про "вибір Європою України".

Про це передає кореспондент Укрінформу.

"Є такий вислів: "Український вибір Європи". До чого ми прагнули, до чого ми йшли і йдемо. Я б дуже хотів, щоб сьогодні звучало від вас до нас – "вибір Європою вже України", – наголосив Зеленський.

Також він акцентував, що українці зараз ціною життя обстоюють свою свободу і бажання бути рівними. Європа об’єдналася, але дуже високою ціною.

«Ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рівними, такими самими, як ви, як кожна людина, ми віддаємо наших найкращих людей, найміцніших, найсильніших. Українці – надзвичайні. Ми дуже часто любимо говорити, що ми всіх переможемо. Я дуже радий, що зараз ви вже про це не тільки говорите, а бачите це. І ми точно переможемо, я впевнений у цьому», - сказав глава держави.

Він підкреслив, що побачив сьогодні у Європарламенті об’єднання всіх країн. При цьому, за словами Зеленського, він не знав, що це відбудеться такою ціною.

«І це трагедія для мене, трагедія для кожного українця, трагедія для держави - така висока ціна. Дуже висока ціна. Тисячі загиблих людей. Дві революції, одна війна і 5 днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації», - заявив глава держави.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Також нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Вона вже доставлена у Брюссель та офіційно зареєстрована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-