Рада погодила заяву щодо позбавлення РФ місця постійного члена Радбезу ООН – Стефанчук

Рада погодила заяву щодо позбавлення РФ місця постійного члена Радбезу ООН – Стефанчук

Укрінформ
Керівники парламентських фракцій і груп на засіданні Погоджувальної ради в понеділок погодили заяву щодо позбавлення Російської Федерації місця постійного члена Ради Безпеки Організації Об‘єднаних Націй та всіх спеціальних установ.

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Позбавити Росію місця постійного члена Ради Безпеки ООН і взагалі виключити її з ООН та усіх спеціальних установ. Таку заяву погодили сьогодні всі керівники парламентських фракцій та груп на Погоджувальній раді", – зазначив спікер українського парламенту.

Окрім цього, він поінформував, що на засіданні йшлося про те, щоб негайно розгорнути операцію ООН з підтримання миру на території України за рішенням Радбезу ООН.

Також, за словами Стефанчука, найближчим часом народні депутати планують розробити законопроєкт про конфіскацію всього російського майна, яке є на території України.

Голова ВРУ запевнив, що український парламент, попри війну, працює 24/7 і готовий ухвалювати всі необхідні у цей час рішення.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-