Кулеба візьме участь у зустрічі глав МЗС країн «Веймарського трикутника» в Лодзі

Кулеба візьме участь у зустрічі глав МЗС країн «Веймарського трикутника» в Лодзі

Укрінформ
У польському місті Лодзь (центр країни) у вівторок, 1 березня, відбудеться зустріч глав МЗС країн "Веймарського трикутника" (Польщі, Німеччини та Франції) за участю в дистанційному режимі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Про це під час пресконференції повідомив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, передає кореспондент Укрінформу.

“Звичайно, що тема одна – наша спільна реакція на те, що відбувається на Сході, на російську агресію в Україні, політику безпеки й архітектуру безпеки в нашому регіоні”,- заявив Ясіна.

Він додав, що “Веймарський трикутник” несе особливу відповідальність за стабільність і безпеку в Європі.

За його словами, польська сторона розраховує, що під час цієї розмови буде прийнято "чергові рішення, які посилять захист України і врятують європейську безпеку".

Ясіна зазначив, що глава МЗС Польщі Збігнєв Рау під час переговорів у Лодзі займатиме тверду позицію: треба негайно зупинити російську агресію.

Триває п'ята доба відтоді, як президент країни-агресора - Росії - Володимир Путін оголосив війну Україні. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-