На підході нові санкції від США, ЄС та інших країн проти Росії – Кулеба

На підході нові санкції від США, ЄС та інших країн проти Росії – Кулеба

Укрінформ
На підході нові санкції від Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу та інших країн проти Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Фейсбуці.

«Наступ на дипломатичному фронті триває. Запроваджено додаткові санкції - Мінфін США заборонив американським фізичним та юридичним особам здійснювати будь-які транзакції, що включають в себе Центральний банк РФ, Фонд національного добробуту Росії, чи Міністерство фінансів РФ. Також Мінфіном США запроваджено блокувальні санкції проти Російського фонду прямих інвестицій, двох його дочірніх компаній, а також головного виконавчого директора фонду», - заявив Кулеба.

За його словами, на підході нові санкції від США, ЄС та інших. «Нова зброя їде в Україну для наших захисників», - додав Кулеба.

Крім того, він зазначив, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, співучасник злочину агресії проти України, вже не їде в Женеву, тому що його літак не пропустили через закрите для Росії небо Європи.

Як повідомляв Укрінформ, антипутінська коаліція на підтримку України розпочала підготовку четвертого пакета санкцій проти Росії. Новий санкційний пакет включатиме видворення частини російських дипломатів, посилення санкцій проти банківської системи та путінського оточення.

Крім того, ЄС розглядає створення «реєстру російських корупціонерів», до якого увійдуть як представники влади, так і наближені до Кремля бізнесмени, які не зможуть мати фінансові відносини або вести бізнес із цивілізованим світом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-