Божевіллю Росії з ядерною зброєю треба завадити за будь-яку ціну – Кулеба

Божевіллю Росії з ядерною зброєю треба завадити за будь-яку ціну – Кулеба

Укрінформ
Загроза Росії використовувати ядерну зброю у війні з Україною – це божевілля, якому треба перешкодити.

Про це заявив на онлайн-брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це божевілля. Це бо-же-віл-ля, яке занурить світ у катастрофу. Якщо те, що робить зараз президент Путін, та війна, яку він розв'язав, – це атака на світовий лад, використання ядерної зброї стане атакою на все людство. І цьому потрібно завадити всілякою ціною», – наголосив Кулеба у відповідь на питання щодо оцінки рівня загрози використання ядерної зброї Росією у війні з Україною.

Як повідомлялося, міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів президентові Росії Володимиру Путіну, що чергові сили ракетних військ стратегічного призначення, Північного та Тихоокеанських флотів, Дальньої авіації країни розпочали бойове чергування у посиленому складі.

Путін наказав привести сили стримування до особливого режиму бойового чергування напередодні, 27 лютого. До цих сил стримування належать і стратегічні ядерні сили.

Про таке рішення президент оголосив на тлі проведення так званої «воєнної операції» в Україні та підготовки до переговорів із Києвом. Зустріч російської та української делегації розпочалася 28 лютого вдень.

Путін 24 лютого розпочав війну з Україною. Російські війська п'ятий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-