Захід заявив про готовність відключити банки РФ від SWIFT

Захід заявив про готовність відключити банки РФ від SWIFT

Оновлено
Укрінформ
Лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади і США засудили акт війни Путіна проти України та заявили про готовність застосувати додаткові обмеження проти Росії, у тому числі, відключити її банки від SWIFT.

Про це йдеться в спільній заяві, оприлюдненій у суботу на сайті Білого дому, повідомляє Укрінформ.

«Перш за все, ми зобов’язуємося забезпечити вилучення певних російських банків із системи обміну повідомленнями SWIFT. Це гарантує, що ці банки будуть відключені від міжнародної фінансової системи, крім того, це зашкодить їхній здатності діяти в усьому світі», - зазначається в документі.

Західні лідери зобов’язалися ввести обмежувальні заходи, які не дозволять центробанку Росії використовувати власні міжнародні резерви для пом’якшення впливу вже накладених санкцій.

У заяві також підкреслюється, що рестрикції вводитимуться проти всіх осіб та організацій, які сприяють війні в Україні та зловмисній діяльності російського уряду.

«Ми також зобов’язуємося створити наступного тижня трансатлантичну оперативну групу, яка забезпечить ефективне виконання наших фінансових санкцій шляхом виявлення та заморожування активів осіб і компаній, які потрапили під санкції під нашою юрисдикцією», - зауважується в документі.

Західні лідери заявили, що посилять взаємодію проти дезінформації та інших форм гібридної війни.

«Ми стоїмо разом з українським народом у цю темну годину. Крім кроків, які ми оголошуємо сьогодні, ми також готові вжити додаткових заходів, щоб притягнути Росію до відповідальності за її напад на Україну», - наголошується в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та відключення Росії від платіжної системи SWIFT, що вважається надпотужним обмеженням для економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-