Рада закликає світ визнати Путіна воєнним злочинцем та посилити санкції проти росіян

Рада закликає світ визнати Путіна воєнним злочинцем та посилити санкції проти росіян

Укрінформ
Верховна Рада закликає міжнародну спільноту визнати президента Російської Федерації Володимира Путіна воєнним злочинцем та посилити санкції не лише проти нього, а й проти росіян.

В українському парламенті переконані, що останні дії РФ, яка продовжує повномасштабну війну проти України, можна розцінювати винятково як міжнародний тероризм.

Звернення, підписане керівництвом ВР та головами парламентських фракцій і груп, висловив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Його оприлюднила в Телеграмі співголова фракції «Європейська Солідарність» у ВР Ірина Геращенко, повідомляє Укрінформ.

«Верховна Рада України звертається до всього цивілізованого світу із закликом засудити і покарати державу-терориста Російську Федерацію. Останні дії РФ, яка продовжує повномасштабну війну проти суверенної України, можна розцінювати виключно як міжнародний тероризм», – заявив Стефанчук.

Він констатував, що регулярні частини збройних сил Російської Федерації, терористичні диверсійні групи, які Кремль закидає в Україну, цілеспрямовано проводять ракетні атаки і обстріли житлових кварталів та цивільних об’єктів, об‘єктів критичної інфраструктури в усіх українських містах.

Голова ВР зауважив, що попередня ніч була страшною для Києва, Харкова, Миколаєва, Василькова, Чернігова та інших міст України.

Стефанчук нагадав, що терористи влучили ракетою в багатоквартирний житловий будинок у Києві, який на вулиці Лобановського, 6-а. Стефанчук наголосив, що ця атака за почерком подібна до дій терористів Аль-Каїди, які знищили торгівельний центр у Нью-Йорку в 2001 році. Він додав, що російські терористичні війська також розбомбили лікарню у Василькові, влучили в онкологічне відділення місцевої лікарні в Мелітополі. Окрім того, у мільйонному Харкові мирні громадяни змушені були провести дві ночі в метро, бо місто обстрілювалося ракетами, важкою артилерією, заборонними касетними мінами.

«Мирна і миролюбна, демократична, європейська Україна сьогодні тримає оборону від найжорстокішої армії світу. Дії Російськоі Федерації є злочинами проти миру, людяності та воєнними злочинами», – наголосив Стефанчук.

ВР звертається до парламентів та урядів усього світу: «Україна чекає від вас підтримки і допомоги вже сьогодні. Щоб вистояти, у нас є мужність і сила Збройних сил України, а також відвага простих українців, але від світу нам потрібні дії».

Український парламент закликає країни ЄС і НАТО негайно, вже сьогодні, закрити небо над Україною, аби припинити терористичні нальоти російських окупаційних сил.

ВР також закликає виключити РФ з Ради безпеки ООН. «Країна-терорист не має права там знаходитися і руйнувати основи світової безпеки», – наголосив спікер українського парламенту.

ВР закликає світ визнати президента РФ Володимира Путіна воєнним злочинцем, посилити санкції не лише проти нього і його фашистського режиму, а проти всіх росіян, які несуть повну відповідальність за свою владу.

«Вони її обирали, а значить підтримали політику терору проти сувереноі України. Росія має понести відповідальність як держава терорист. Усі росіяни мають понести повну відповідальність за свою владу. Путінський режим влаштував у центрі Європи справжню гуманітарну катастрофу, і це має бути покарано», – підкреслив Голова ВРУ.

Він запевнив, що український парламент разом із Президентом України Володимиром Зеленським, Кабінетом Міністрів об’єднані і єдині в спротиві фашистському режиму Путіна.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Путін 24 лютого оголосив про початок «спеціальної військової операції на Донбасі». На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-