Сіярто пропонує провести переговори між Україною та РФ у Будапешті

Сіярто пропонує провести переговори між Україною та РФ у Будапешті

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто запропонував провести переговори між Росією та Україною у Будапешті.

Про це він сказав перед від’їздом до Нью-Йорка для переговорів з лідерами ООН щодо вторгнення РФ в Україну, передає Укрінформ із посиланням на Daily News Hungary.

«Цією пропозицією Угорщина сподівається внести свій внесок у відновлення миру, в якому вона зацікавлена», - сказав Сіярто.

Він заявив під час включення у Фейсбуці пізно ввечері у п’ятницю, що консультувався як з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, так і з главою Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, щоб запропонувати їм Будапешт як безпечне місце для переговорів. За його словами, жодна зі сторін не виключає такої можливості.

«Війна - це найгірший сценарій, який забирає людські життя», - заявив угорський міністр, додавши, що його країна прагне якнайшвидшого припинення бойових дій і досягнення миру.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст було завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено військовий стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-