Нові санкції не зупинили війну в Україні, Росію треба негайно відключити від SWIFT – МЗС

Нові санкції не зупинили війну в Україні, Росію треба негайно відключити від SWIFT – МЗС

Заява
Укрінформ
Україна вдячна міжнародним партнерам за запровадження нових економічних санкцій проти Росії, але наразі цього недостатньо для зупинення війни - РФ має бути негайно відключена від платіжної системи SWIFT.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ щодо триваючої збройної агресії РФ проти України.

У зовнішньополітичному відомстві подякували США, Канаді, ЄС та іншим міжнародним партнерам за запровадження нових економічних санкцій проти Росії. Водночас українські дипломати констатували, що ці заходи наразі є недостатніми, аби зупинити російську війну проти України.

«Ми закликаємо деякі європейські країни не керуватися вузькими політичними інтересами, коли мова йде про захист безпеки не лише українських громадян, але і безпеки усіх громадян Європи. На кону стоїть подальша доля міжнародної архітектури безпеки та глобального світоустрою, заснованого на повазі до Статуту ООН та основоположних норм міжнародного права. Росія має бути негайно відключена від платіжної системи SWIFT. Діяти потрібно зараз та без зволікань», - заявили у МЗС.

Українські дипломати акцентували, що збройні сили Російської Федерації продовжують масштабну наступальну операцію на території України задля знищення Української держави, повалення української влади та встановлення окупаційного контролю.

Зокрема, РФ атакує Україну з боку російської території, Чорного та Азовського морів, тимчасово окупованих Криму та Донбасу і території Білорусі, використовуючи бойову авіацію, балістичні ракети, артилерію, танки, бронетранспортери, наземні війська та інші сили та засоби. Російські підрозділи завдають ракетно-бомбових ударів по об‘єктах цивільної інфраструктури в Києві, Харкові, Одесі, Чернігові, Івано-Франківську, Львові та інших українських містах. Кремль розпочав масштабну воєнну операцію задля захоплення української столиці.

«У центрі Європи гинуть і отримують поранення мирні люди, у тому числі діти», - акцентували в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що українська армія та всі інші сили національної оборони дають гідну відсіч нападу РФ, сили ворога зазнають втрат, ми утримуємо стратегічні позиції.

Україна також звернулася до партнерів надати їй додаткове озброєння, аби посилити оборонні спроможності нашої держави.

«Російська Федерація має припинити збройну агресію проти України та розпочати діалог про мирне врегулювання. Це допоможе зберегти людські життя та попередити катастрофу, масштаби якої Європа не бачила з часів Другої світової війни», - наголосили у МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Україна докладає максимальних зусиль, аби домогтися від міжнародних партнерів відключення Росії від SWIFT.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-