Блінкен - Кулебі: США готують постачання нового захисного озброєння для України

Блінкен - Кулебі: США готують постачання нового захисного озброєння для України

Укрінформ
США розглядають питання щодо постачання нового захисного озброєння для України.

Це підтвердив державний секретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Зазначається, що глави української та американської дипломатій обмінялися оцінками розвитку безпекової ситуації на тлі вторгнення російських військ до України.

"Державний секретар поінформував Дмитра Кулебу про зміст нових санкцій, які США застосували проти Росії, аби змусити її до миру. Секретар Блінкен також підтвердив, що Вашингтон розглядає постачання нового захисного озброєння для посилення оборонних спроможностей України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чехія посилює гумдопомогу Україні та готова надати зброю

У МЗС зауважили, що Блінкен високо оцінив дії Президента України Володимира Зеленського, Збройних сил України, всіх силових структур національної оборони із відбиття російської атаки і захисту суверенітету та територіальної цілісності держави.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден оголосив розпорядження запровадити пакет дуже жорстких санкцій проти Росії через акт агресії проти України, які будуть відчутні вже зараз, а також у подальшій перспективі.

Лідер країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4-ї години ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-