Війна Росії проти України: Байден готується виступити зі зверненням

Війна Росії проти України: Байден готується виступити зі зверненням

Укрінформ
Президент США Джо Байден планує в четвер виступити з відкритим зверненням щодо нового акту російської агресії проти України.

Про це йдеться в офіційному графіку президента, поширеному Білим домом, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент виступить із зауваженнями щодо неспровокованого та невиправданого нападу Росії на Україну»,- зазначається в документі.

Пряме включення Байдена заплановане на 12.30 за Вашингтоном (19.30 за Києвом) зі Східної кімнати Білого дому.

Крім того зазначається, що зранку четверга президент взяв участь у віртуальній зустрічі з лідерами G7 «для обговорення поточної ситуації, пов’язаної з Росією і Україною», а також пріоритетів Німеччини щодо її головування в G7 цього року. Глава Білого дому перед зверненням також отримає оновлену інформацію щодо розвитку подій.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президенти США й України провели телефонну розмову, під час якої Джо Байден запевнив Володимира Зеленського у продовженні підтримки з боку США.

24 лютого глава країни-агресора Володимир Путін оголосив початок вторгнення на територію України. Близько 4 ранку Росія розпочала війну та завдала ударів по українським містам.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-