Столтенберг скликає саміт НАТО після нападу Росії на Україну

Столтенберг скликає саміт НАТО після нападу Росії на Україну

Укрінформ
НАТО завтра проведе віртуальний саміт для обговорення ситуації з безпеки, що склалася після нападу Росії на Україну, та проведе консультації за статтею 4 Вашингтонського договору за запитом великої групи країн на східному фланзі Альянсу.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками надзвичайного засідання Північноатлантичної Ради заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо продовжувати робити все, що є необхідним, щоб захистити Альянс від агресії. Я скликаю віртуальний саміт лідерів країн НАТО завтра, щоб обговорити шлях вперед. Росія зараз постане перед високою ціною та важкими наслідками , що будуть застосовані з боку усього міжнародного співтовариства», - сказав Єнс Столтенберг.

Він повідомив також, що за підсумками надзвичайного засідання Північноатлантична рада прийняла запити від Болгарії, Чеської Республіки, Естонії, Латвії Литви, Польщі, Румунії та Словаччини про проведення термінових консультацій за статтею 4 Вашингтонського договору.

«Наші думки зараз із хоробрим народом України. Те, про що ми попереджали протягом місяців, сталося, незважаючи на всі заклики до Росії змінити курс на дипломатичні зусилля. Мир на нашому континенті порушений. Ми маємо війну в Європі, у обсязі та такого типу, що, як ми думали, вже відійшли в історію», - наголосив Генеральний секретар НАТО.

Він зауважив, що Кремль несе повну відповідальність за цю навмисну, холоднокровну та заздалегідь сплановану агресію. Попри всю брехню та дезінформацію, що поширюється з російського боку, російські наміри та дії є очевидним для усього світу. Саме російське керівництво несе повну відповідальність за свої безумні дії та за життя, що будуть втрачені.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-