Рада збереться у разі необхідності ухвалення важливих рішень – Стефанчук

Рада збереться у разі необхідності ухвалення важливих рішень – Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук від імені парламенту звернувся до громадян через напад Російської Федерації на Україну, запевнивши, що в разі необхідності ухвалення важливих для держави рішень народні депутати зберуться і зроблять це.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, звернення транслював парламентський телеканал «Рада».

«Шановний український народе, я звертаюсь до вас від імені парламенту України в контексті тієї ситуації, яка сьогодні відбувається в державі. Очевидно, що Російська Федерація почала повне воєнне вторгнення на територію нашої держави, порушивши наш суверенітет, територіальну цілісність, замахнулася на державність України... Тут стоять представники всіх фракції і груп парламенту. Сьогодні нас не роз’єднують політичні погляди. Сьогодні нас об’єднує одне — прагнення служити Україні та українському народові. Ми на своїй землі. З нами правда. З нами Бог. Ми переможемо», — сказав Стефанчук.

Він констатував, що з самого ранку Верховна Рада продемонструвала єдність, зібравшись у сесійній залі та конституційною більшістю підтримавши указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану в Україні.

«Ми всі працюємо. Ми не припинили роботу. Ми зробили перерву в нашому засіданні. Якщо буде необхідність ухвалити будь-які необхідні та життєво важливі для держави рішення, ми зберемося і проведемо їх задля українського народу», — зазначив спікер українського парламенту.

Він також наголосив на тому, що є повна комунікація між всіма органами державної влади. Окрім цього, Стефанчук запевнив, що Верховна Рада України перебуває на постійному зв’язку з парламентами зарубіжних країн.

Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила указ Президента Зеленського щодо введення воєнного стану в Україні у зв‘язку з нападом Росії.

До цього глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Путін розпочав повномасштабну війну проти України.

Зеленський звернувся до українців і заявив про оголошення по всій Україні воєнного стану. Зеленський провів розмови з президентом США і рядом світових лідерів та закликав до негайного запровадження санкцій, закриття повітряного простору і надання підтримки Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-