Кулеба - про агресію Росії: Україна цінує те, що зробив світ, але цього мало

Кулеба - про агресію Росії: Україна цінує те, що зробив світ, але цього мало

Укрінформ
Україна цінує те, що країни світу зробили, реагуючи на дії Росії в Україні. Але цього наразі недостатньо з огляду на загострення ситуації, - заявив у середу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба журналістам під час засідання Генеральної Асамблеї ООН, присвяченому розгляду ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Ми цінуємо санкції, які вже накладені на Росію Сполученими Штатами, Канадою, Сполученим Королівством, Європейським Союзом, деякими іншими країнами, але цього недостатньо. Необхідно зробити ще більше і якомога швидше», - сказав Кулеба.

Наші партнери не повинні чекати, доки російські ракети вразять українську землю або російські літаки вторгнуться в наш повітряний простір, - щоб запровадити нову хвилю санкцій, пояснив міністр. За його словами, час для наступної хвилі санкцій уже настав, оскільки ситуація змінюється дуже динамічно.

Він зауважив, що отримав у Вашингтоні запевнення щодо вжиття додаткових заходів.

«Але потрібно діяти зараз, рішення мають ухвалюватися буквально щодня. Необхідно запроваджувати додаткові санкції. Необхідно надати більше зброї. Необхідно зробити додаткові дипломатичні зусилля для запобігання війні», - сказав міністр.

Читайте також: ООН може направляти миротворців на основі резолюції Генасамблеї, в обхід Радбезу - Кулеба

За його словами, світ має реагувати на ситуацію ще до того, як проллється українська кров.

«Я не хочу, щоб мої співвітчизники платили своїми життями і стражданнями за небажання, обережність чи нездатність інших урядів та міжнародних організацій діяти», - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, присвяченому розгляду ситуації на тимчасово окупованих територіях України. закликав світ докласти всіх зусиль, щоб загасити пожежу в центрі Європи, яка ось-ось розгориться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-