Рада визначила, як працюватиме під час надзвичайного чи воєнного стану

Рада визначила, як працюватиме під час надзвичайного чи воєнного стану

Фото
Укрінформ
Народні депутати на позачерговому засіданні в середу ухвалили постанову "Про організацію роботи Верховної Ради України в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану" (№7105).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, ухвалення документа підтримали 342 народні депутати.

Так, згідно з текстом документа, Голова Верховної Ради, його перший заступник або заступник за потреби під час непленарних парламентських тижнів може скликати засідання Погоджувальної ради, на яких ухвалюватиметься рішення щодо проведення не передбачених календарним планом сьомої сесії пленарних засідань.

Позачергове засідання Верховної Ради / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Водночас постановою передбачається, що засідання комітетів або парламентських тимчасових слідчих комісій скликаються головами або з ініціативи більшості членів відповідних комітетів чи ТСК. Такі засідання мають проводитися невідкладно для забезпечення розгляду питань порядку денного пленарних засідань ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони України 23 лютого запропонувала ввести режим надзвичайного стану на території всієї України, окрім Донеччини та Луганщини, бо там діє окремий правовий режим – Операція об‘єднаних сил. Президент України Володимир Зеленський видав указ про запровадження НС, який має затвердити Верховна Рада. Позачергове засідання ВР для розгляду цього питання розпочнеться незабаром.

Читайте також: Зеленського просять змінити указ про надзвичайний стан: що хочуть вилучити

21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Рада Федерації 22 лютого одностайно дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-