Рада розглядає запровадження надзвичайного стану

Рада розглядає запровадження надзвичайного стану

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив позачергове засідання парламенту, на якому розглядатиметься законопроєкт "Про затвердження Указу Президента України "Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України" (№7108).

У сесійній залі зареєструвалися 327 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про скликання двох позачергових засідань парламенту в середу.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила прессекретар Голови ВР Марія Дейнеко.

"Надійшло розпорядження, підписане Русланом Олексійовичем, щодо скликання ще одного позачергового засідання після завершення того, на якому планується ухвалити рішення щодо запровадження надзвичайного стану на території всієї України, окрім Донеччини та Луганщини", – зазначила вона.

Згідно з порядком денним позачергового засідання, на ньому передбачається розгляд законопроєкту "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" (№7012-Д), яким пропонується збільшити видатки на оборону, а також проєкту постанови "Про організацію роботи Верховної Ради України в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану" (№7105).

Раніше Голова ВР Руслан Стефанчук підписав розпорядження про скликання позачергового засідання для розгляду законопроєкту "Про затвердження Указу Президента України "Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України" (№7108).

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони запропонувала запровадити режим надзвичайного стану на території України, крім Донецької і Луганської областей.

Пропозиції щодо введення надзвичайного стану Президентові України подає Рада національної безпеки і оборони України. Після рішення РНБО Президент має видати указ про запровадження відповідного режиму, який упродовж двох днів повинна затвердити Верховна Рада на пленарному засіданні.

Надзвичайний стан в Україні може бути введено на строк не більш як 30 діб і не більш як 60 діб в окремих її місцевостях У разі необхідності НС може бути продовжений Президентом, але не більш як на 30 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-