Україна приєдналася до заходів ЄС у боротьбі з тероризмом

Україна приєдналася до заходів ЄС у боротьбі з тероризмом

Декларація
Укрінформ
Україна та ще вісім держав приєдналися до рішення Ради ЄС щодо ухвалення пакету заходів у боротьбі з тероризмом.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у Декларації Високого представника, що оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Ради

«3 лютого 2022 року Рада ЄС ухвалила Рішення 2022/1521 (CFSP – Спільна зовнішня та безпекова політика). Цим Рішенням Рада ЄС оновила та продовжила Рішення (CFSP) 2021/1192. Перелік персон, груп та установ, на яких поширюється дія Статей 2,3 та 4 Спільної позиції 2001/931/CFSP, міститься у додатку до цього рішення. Країни-кандидати Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Албанія, країна процесу стабілізації й асоціації та потенційний кандидат Боснія і Герцеговина, країни Європейської зони вільної торгівлі Ісландія та Ліхтенштейн, члени Європейського економічного простору, а також Україна та Республіка Молдова приєдналися до цього рішення ради ЄС», - йдеться у документі.

Як зазначається у декларації, згадані треті країни забезпечать відповідність національної політики із згаданим рішенням Ради ЄС.

«Європейський Союз взяв до уваги ці зобов’язання та привітав їх», - наголошується в документі.

Читайте також: ЄС оновив список осіб та організацій із санкціями за тероризм

Як повідомлялося, на виконання Резолюції РБ ООН 1373/2001, ухваленої після терористичної атаки на США 11 вересня 2001 року, Рада ЄС створила так званий «терористичний лист», який включає персон, групи та установи, які є суб’єктами обмежувальних заходів з огляду на боротьбу з тероризмом. Цей список постійно переглядається, але не рідше одного разу на 6 місяців. 

«Терористичний» перелік ЄС містить 14 осіб, які є громадянами Саудівської Аравії, Ірану, Нідерландів, Канади, Лівану, Австралії, Пакистану та Туреччини. До списку включені також більше 20 установ та груп, серед яких Хамас, Хізбалла, Робоча партія Курдистану (ПКК), Тигри визволення Таміл-Іламу (LTTE), Комуністична партія Філіппін та інші подібні утворення. До списку ЄС щодо терористичних організацій включене також управління внутрішньої безпеки міністерства Ірану з розвідки та безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-