ЄС оновив список осіб та організацій із санкціями за тероризм

ЄС оновив список осіб та організацій із санкціями за тероризм

Укрінформ
Європейський Союз оприлюднив у четвер оновлений перелік осіб та організацій, які вважаються причетними до терористичної діяльності та проти яких ЄС застосовує обмежувальні заходи.

. Як повідомляє Укрінформ, така інформація представлена на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС сьогодні оновила так званий терористичний лист ЄС, який визначає осіб, групи та установи, на яких поширюються обмежувальні заходи в контексті боротьби з тероризмом. Місце знаходження однієї персони не встановлено. Усього 13 персон і 21 група та установа перебувають нині в цьому переліку, на них поширюється заморожування фондів та інших фінансових активів на території ЄС. Операторам ЄС заборонено надавати їм фонди або будь-які інші фінансові ресурси», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Байден заявив про ліквідацію у Сирії лідера «ІДІЛ»

Як випливає з рішення Ради ЄС, серед осіб, що включені до терористичного списку ЄС, є громадяни Ірану, Саудівської Аравії, Нідерландів, Канади, Лівану, Австралії, Пакистану й Туреччини.

Серед груп та установ, що віднесені Євросоюзом до терористичних, є назви організацій «Хамас», «Палестинський ісламський джихад» та ще двох палестинських груп, «Робоча партія Курдистану», «Тигри звільнення Таміл Елами» та інші. До терористичних утворень віднесені також «Комуністична партія Філіппін» та Директорат внутрішньої безпеки міністерства з розвідки та безпеки Ірану.

Читайте також: Справа про держзраду і теракт: суд залишив під арештом ексгенерала СБУ

Як повідомлялося, Рада ЄС уперше заснувала «терористичний лист» на виконання Резолюції ради Безпеки ООН 1373/2001, після терористичної атаки проти США 11 вересня 2001 року. Цей лист переглядається через рівні проміжки часу, як правило, через кожні шість місяців, на основі актуальної інформації про терористичну діяльність включених осіб та установ.

Цей санкційний режим ЄС відмінний від санкцій, які ЄС застосовує на виконання кількох резолюцій РБ ООН проти Аль-Каїди та ІДІЛ, а також персон та установ, що пов’язані з ними або підтримують їх діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-