Маринович вважає, що Росія відкрила Україні прямий шлях в ЄС

Маринович вважає, що Росія відкрила Україні прямий шлях в ЄС

Укрінформ
Росія після визнання так званих «Л/ДНР» сама поставила хрест на Мінських угодах та відкрила Україні прямий шлях до Європейського Союзу – для українців це позитив.

На цьому в коментарі кореспонденту Укрінформу наголосив віцеректор Українського католицького університету, багатолітній політв'язень радянського режиму, правозахисник і публіцист Мирослав Маринович.

«Є в цьому рішенні, як не дивно при всій трагічності, одна добра сторона, що Мінські угоди тепер денонсовані самою ж Росією. Це означає, що Україна витримала шалений тиск впродовж восьми років, щоб «впакувати» в Україну території, які не допускали нас до Європи. При всій негативності того факту, що ще одна частина нашої держави фактично анексована, є для України позитивний момент в політичних розкладах на шляху до Європейського Союзу», - зазначив Маринович.

Читайте також: Визнання так званих «Л/ДНР» порушує Мінські угоди - президентка Європарламенту

На його думку, зараз Україна першочергово має домагатися введення санкцій від США та Європи.

«Америка сказала, що вона готова до цього, як тільки російський солдат ступить на українську територію. Він ступив. І тепер російські війська ніби «в законі». Я вважаю, що світ вже просто змушений відреагувати жорсткими санкціями, а не лише їх погрозами. Я не очікую поки що повномасштабних військових дій, хоча ніхто не знає, що в Путіна в голові і треба бути готовими до всього. І я співчуваю солдатам, які через ці вагання і невизначеність із наступом, отримують величезний психологічний тиск», - додав він.

Читайте також: Росія порушує Мінські домовленості - глави МЗС країн G7

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-