Зеленський радить іншим країнам зробити висновки та посилювати армію

Зеленський радить іншим країнам зробити висновки та посилювати армію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський радить іншим країнам зробити висновки з ситуації, в якій через агресію Росії опинилася Україна, та посилювати свою армію заради безпеки.

Про це він заявив на спільній з Президентом Естонської Республіки Аларом Карісом зустрічі зі ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що робити іншим? Дивитися на нас та робити те саме: посилювати свою армію. Хто в НАТО, не в НАТО, незважаючи на це, треба посилювати свою армію, посилювати озброєння своєї армії, покращувати умови своєї армії, цих військових, які завтра можуть віддати свої життя. Ми є яскравим прикладом того, як це може бути», - сказав Зеленський.

Він радить іншим державам розрахувати на власні сили, але водночас закликав до єднання країн ЄС, країн-членів НАТО, а також тих, які не входять до того чи іншого альянсу, адже від безпеки кордонів однієї країни дуже часто залежить ситуація в інших державах.

«Ми не є членами Європейського Союзу, не є членами НАТО, але якщо у нас буде повномасштабна ескалація, повномасштабне вторгнення з боку Російської Федерації, у небезпеці будуть інші держави, наші сусіди, Молдова , Литва, Латвія Естонія, не дай Боже. Я нікому цього не бажаю, але ніхто не хоче війни. В Україні люди хочуть тільки миру, але ми повинні готуватися до будь-яких кроків агресії», - сказав Зеленський.

Читайте також: Запровадження воєнного стану можливе у разі повномасштабної агресії з боку РФ — Зеленський

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв‘язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію.

Читайте також: РФ створює юридичне підґрунтя для подальшої збройної агресії проти України – Президент

У п'ятницю керівництвом маріонеткових "республік" ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед з населених пунктів лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в ОРДЛО була оголошена загальна мобілізація чоловіків.

Зі свого боку Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить ніяких наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-