ЄС має запропонувати Україні перспективу членства - прем’єр Словенії

ЄС має запропонувати Україні перспективу членства - прем’єр Словенії

Укрінформ
Словенія вважає визнання Росією двох самопроголошених утворень на окупованих територіях Донецької та Луганської областей грубим порушенням міжнародного права та вважає, що Європейський Союз має запропонувати Україні перспективу членства.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив прем'єр-міністр Республіки Словенія Янез Янша у Твіттері.

«Визнання Росією двох сепаратистських територій України є грубим порушенням міжнародного права, а також Будапештського меморандуму та Мінських домовленостей. Республіка Словенія засуджує цей незаконний крок. Європейський Союз має запропонувати Україні перспективу повного членства», - написав прем’єр-міністр.

Міністр оборони Республіки Словенія Матей Тонін у Твіттері написав про, те що «дії Росії віддаляють від миру».

Читайте також: СКУ засудив визнання Росією так званих «ЛНР» і «ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв‘язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-