Росія хоче розіграти на сході України «грузинський» сценарій 2008 року – Цимбалюк

Росія хоче розіграти на сході України «грузинський» сценарій 2008 року – Цимбалюк

Укрінформ
Росія хоче розіграти той самий сценарій, як і проти Грузії у 2008 році – з військовими навчаннями, провокаціями, масовою евакуацією, вторгненням і формалізацією своїх маріонеток.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у понеділок.

"Російське керівництво також посилює риторику про "етнічні чистки" та "геноцид". Це є дуже серйозним звинуваченням і викликає спогади, скоріше, фотографій Грозного після входу в нього російських військ. Ці фотографії можна легко знайти в Google", - заявив Цимбалюк.

Він нагадав російській стороні, що жителі Слов’янська, Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки, Бахмута, Рубіжного, Сєвєродонецька та багатьох інших міст і населених пунктів Донецької та Луганської областей "раді, що Україна повернулася". "Але цього не можна сказати про ті міста, які досі перебувають під російською окупацією", - додав український посол.

Цимбалюк вказав на те, що Росія намагається "розіграти карту братських поховань" в ОРДЛО у той час, як ні МКЧХ, ні українські гуманітарні місії не мають доступу до цих територій, що створює великий простір для російських маніпуляцій.

Читайте также: Рада Європи закликає Росію скасувати рішення про визнання так званих «ДНР» і «ЛНР»

У своєму виступі очільник української місії в ОБСЄ також повідомив, що, за даними української розвідки, найближчими днями очікуються нові провокації з боку російської сторони, у т.ч. з нібито використанням БПЛА.

"Росія продовжує діяти відповідно до своїх планів дестабілізації, незважаючи на те, що ці плани розголошувалися так багато разів", - заявив Цимбалюк.

Український посол також додав, що наразі Росія хоче розіграти той самий сценарій, як і проти Грузії у 2008 році – з військовими навчаннями, провокаціями, масовою евакуацією, потім вторгненням і формалізацією своїх маріонеток..

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-