ООН повністю підтримує територіальну цілісність України

ООН повністю підтримує територіальну цілісність України

Укрінформ
ООН повністю підтримує територіальну цілісність України, заявив журналістам у понеділок речник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік журналістам у понеділок.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«Наша позиція полягає в тому, що ООН повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в рамках її міжнародно визнаних кордонів. ООН закликає всі залучені сторони утриматися від односторонніх кроків або дій, які порушували б територіальну цілісність України й підривали виконання Мінських угод», — зазначив він.

Читайте також: Зеленський поговорив із Байденом і починає засідання РНБО

Як повідомлялося, Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та біля її кордону. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум, сформульований у так званих "гарантіях безпеки" з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. Росія вимагала у США та НАТО дати письмову відповідь на її пропозиції щодо «гарантій безпеки». Вона була отримана 26 січня. Глава МЗС РФ Лавров назвав ці відповіді загалом незадовільними, але уточнив, що діалог буде продовжено.

Міністр оборони Олексій Резніков 21 лютого поінформував, що російські підрозділи біля кордонів України налічують 127 тисяч людей наземного компонента, з морським та авіаційним компонентом – 147 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-