Більш як половина українців вважають: на час підписання «Мінська» інших варіантів не було

Більш як половина українців вважають: на час підписання «Мінська» інших варіантів не було

Опитування
Укрінформ
Більше половини українців вважають, що на момент підписання Мінських домовленостей інших варіантів не було.

Як передає Укрінформ, такими є результати опитування SOCIS.

Згідно з опитуванням більшість українців - 52,2%, вважають, що на момент підписання Мінських домовленостей не було іншого вибору. 21,0% вважають, що був інший варіант і договір не треба було підписувати. Не знають, або відмовились відповідати - 26,9%.

Також респонденти вважають, що без Мінських домовленостей Росія намагалася б відібрати більше територій у України. 25,8% вважають, що ймовірність цього "дуже велика", 22,1% - "достатня". Натомість, 14,6% вважають, що Росія не намагалась би забрати додаткові території, 10,6% - немає шансів, щоб вона б намагалася. Відмовились відповідати, або не знають – 27,0%.

На питання: "Чи повинна Україна виконувати Мінські домовленості?" більшість респондентів – 30,7% відповіли – "так, але лише частково". 25,9% вважають, що Україна не повинна їх виконувати. Думку про те, що Україна має повністю виконати домовленості підтримують 20,9%. Відмовились відповідати, або не знають - 22,5% респондентів.

Опитування проведено 11-16 лютого. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старші 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області.

Опитування не проводилося в АР Крим та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Мінські домовленості не вирішують усіх питань — Зеленський

Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод дослідження - телефонне інтерв’ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,4%. Середня тривалість одного інтерв’ю склала 12 хвилин.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з останнім опитуванням SOCIS, більшість українців вважають вторгнення Росії в Україну в найближчому майбутньому малоймовірним - 34,7%, дещо ймовірно - 26,1%, дуже ймовірним - 8,9%. Взагалі неймовірним вторгнення вважають 20,7%. 9,8% респондентів - відмовились відповідати на питання або не визначились.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-