Джонсон у розмові з Макроном: Голос України має бути центральним у будь-яких дискусіях

Джонсон у розмові з Макроном: Голос України має бути центральним у будь-яких дискусіях

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон провели телефонну розмову стосовно шляхів урегулювання напруженості, спричиненої військовою ескалацією РФ поблизу України.

Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу, передає Укрінформ.

Зазначається, що ця розмова відбулася слідом за телефонними переговорами, які Макрон провів цими вихідними з президентами України, Росії, США та канцлером Німеччини.

“Лідери обох країн повністю погоджуються здійснити найближчими днями всі корисні дії, щоб зберегти відкритість та домогтися, аби шлях дипломатії переважав”, - вказують в офісі президента Франції.

Читайте також: Макрон і Путін поговорили телефоном – про що домовилися

Своєю чергою у пресслужбі Джонсона уточнили: прем'єр Великої Британії зазначив, що зобов'язання Путіна перед президентом Макроном є позитивним знаком того, що він, можливо, все ще готовий до пошуку дипломатичного рішення.

"Прем’єр-міністр підкреслив, що голос України має бути центральним у будь-яких дискусіях", - наголошується в повідомленні.

Також зазначається, що співрозмовники погодилися з необхідністю повного виконання як Росією, так і Україною своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями. При цьому Джонсон і Макрон підкреслили, що президент РФ має відмовитися від погроз і відвести війська від кордону України.

Читайте також: Зеленський і Джонсон домовились про спільні дії на тлі агресії Росії

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Володимир Зеленський та Еммануель Макрон обговорили безпекову ситуацію й підтримали невідкладне скликання засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-