ФРН бачить свою роль в економічній, а не військовій підтримці України – глава Бундесверу

ФРН бачить свою роль в економічній, а не військовій підтримці України – глава Бундесверу

Укрінформ
Німеччина бачить своїм завданням надавати Україні економічну і фінансову підтримку, тоді як інші партнери роблять це у військовій сфері.

Про це заявила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт під час панельної дискусії «Перестати мовчати: Європейська зовнішня й безпекова політика та мова влади» під час Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр підкреслила «компліментарний» підхід у підтримці України і заявила, що союзники згодні з таким розподілом ролей.

«Союзники розуміють, що ми надаємо підтримку іншими шляхами. Ми не маємо грати всі одну і ту ж гру», - сказала Ламбрехт.

Вона зазначила, що для Німеччини завжди було важливим запровадити для Києва «стабілізаційний пакет», щоб Україна змогла прогресувати, у тому числі, й у досягненні своїх цілей щодо наближення до євроатлантичних структур. Політик нагадала про обіцянку канцлера Олафа Шольца спрямувати для України ще 150 млн євро.

Що стосується постачання зброї, то глава Бундесверу знову говорила про дуже обмежувальну політику урядів ФРН протягом багатьох років, що це є політичною позицією, на якій Берлін стоїть довго та яка має відношення до минулого Німеччини і що майже 80% населення підтримують такий підхід.

Глава Бундесверу запевнила, що добиватиметься збільшення оборонного бюджету, адже для того, щоб бути надійними партнерами в НАТО, треба мати достатньо ресурсів.

Читайте також: Глава Бундесверу обіцяє швидку відповідь у разі агресії проти України

Німеччина ініціювала «Стратегічний компас» і готова працювати над втіленням стратегії в життя разом із союзниками, сказала Ламбрехт.

Наразі у ФРН 3% ВВП виділяються на «Три D» - Defence, Diplomacy, Development.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-