Ситуація навколо України може негативно вплинути на Азію - прем'єр Японії

Ситуація навколо України може негативно вплинути на Азію - прем'єр Японії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда переконаний, що якщо допустити зміну статус-кво з використанням військової сили проти України, це може вплинути на Азію.

Про це він заявив у четвер на засіданні своєї фракції провідної правлячої Ліберально-демократичної партії, передає Укрінформ із посиланням на NHK.

За словами прем'єр-міністра Японії, ситуація навколо України настільки загострилася, що "може статися будь-що". При цьому, різні країни продовжують зусилля для вирішення кризи дипломатичним шляхом.

Кішіда також заявив, що дана проблема стосується Європи, але якщо допустити зміну статус-кво за допомогою військової сили, це може мати негативні наслідки для Азії.

Він зазначив, що Японія повинна розглядати таку можливість, а уряд робитиме зусилля для ослаблення напруженості дипломатичним шляхом.

Читайте також: Японія евакуює більшість співробітників посольства в Україні

За інформацією Kyodo News, очікується, що 17 лютого Кішіда проведе телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним на тлі побоювань щодо російського вторгнення до України.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда обговорили виклики у сфері безпеки.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-