РФ має відступити від краю прірви та стати на шлях дипломатії - Трасс

РФ має відступити від краю прірви та стати на шлях дипломатії - Трасс

Укрінформ
Росія ще може стати на шлях дипломатії, замість того щоб перетворитися на міжнародного аутсайдера і зазнати серйозних втрат від безпрецедентного пакету санкцій.

Про це заявила державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс під час спільної з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Росія має подумати ще раз. Попри їхні заяви, концентрація російських військ не видає жодних сигналів про сповільнення. Наразі немає жодних доказів, що їхні сили відходять. І нам потрібно, щоб Росія відступила від краю прірви. Вони мають ступити на шлях дипломатії», - сказала Трасс. Вона підкреслила, що разом з партнерами Лондон готовий до того, що Росія зазнає серйозних втрат.

Читайте також: Лондон збільшує фінансову підтримку України до £100 мільйонів – Трасс

«Це будуть серйозні економічні втрати від безпрецедентного пакета узгоджених санкцій. США дали чітко зрозуміти, що «Північний потік-2» не запустять, і Росія ризикує створити довготривалу й виснажливу війну, яка матиме жахливу ціну, що ляже на росіян. Росія підтвердить свій статус міжнародного аутсайдера», - підкреслила глава британської дипломатії.

Державний секретар також зауважила, що дипломатичний шлях, деескалація і відведення військ - в інтересах європейської безпеки і також інтересах Росії.

Читайте також: Росія намагається спотворити реальність і звинуватити Україну в обстрілах – Кулеба

Як повідомлялося, Ліз Трасс 17 лютого здійснює свій перший візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Фото: EastNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-