Посол: Макрон чітко розуміє наші «червоні лінії» у врегулюванні на сході України

Посол: Макрон чітко розуміє наші «червоні лінії» у врегулюванні на сході України

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон, який наразі зайняв проактивну позицію у врегулюванні збройного конфлікту на сході, чітко розуміє «червоні лінії» України.

Про це заявив посол України у Франції Вадим Омельченко під час онлайн-включення в ході спеціального телемарафону до Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Позиція Франції є послідовною і останнім часом проактивною. Президент Франції взяв на себе лідируючу роль у процесі мирного врегулювання у перемовинах і він чітко розуміє «червоні лінії», які у нас є», - сказав Омельченко.

За його словами, французька сторона у перемовинах щодо врегулювання збройного конфлікту на сході України є не просто посередником, а партнером і союзним нашої країни.

Читайте також: Кремль шукає «старшого по Європі»: підсумки візиту Макрона в Москву та Київ

Посол України також відзначив, що Франція однією з перших надала нашій країні фінансову допомогу в розмірі 1 млрд 200 євро - кредит на суму 200 млн євро та фінансові гарантії на 1 млрд євро

«Це дуже позитивний сигнал для решти країн», - акцентував Омельченко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський після перемовин з Президентом Еммануелем Макроном у Києві заявив, що Україна і Франція мають спільне бачення актуальних загроз і викликів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-