Німеччина планує збільшити контингент у моніторинговій місії ОБСЄ

Німеччина планує збільшити контингент у моніторинговій місії ОБСЄ

Укрінформ
Німеччина планує збільшити кількість своїх представників у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ на сході України та закликає інших зробити те ж саме.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільному брифінгу з австрійським колегою Александром Шалленбергом у Берліні 16 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Місія ОБСЄ на сході України, «очі та вуха міжнародної спільноти», відіграє важливу роль та «особливо потрібна в такі критичні моменти для створення прозорості та запобігання загрозливих непорозумінь», - підкреслила Бербок.

Вона зазначила, що деякі країни останніми днями з міркувань безпеки відкликали свій персонал з СММ. «Ми не лише плануємо залишити наш персонал на місці, ми пробуємо надати ще додатковий персонал і вмовляємо до цього наших партнерів, щоб місія могла продовжувати свою важливу роботу в такій важкій ситуації», - заявила Бербок.

Читайте також: Джапарова і Бербок відвідали Широкине

Глава МЗС ФРН наголосила на важливості скоординованої позиції в ЄС стосовно кризи між Росією та Україною. Бербок зауважила, що вони разом з австрійським колегою були в Україні з окремими візитами минулого тижня та передали спільне послання – про те, що підтримка суверенітету України та збереження європейської безпекової архітектури є засадами всіх переговорів. До них належить також визнання права всіх країн самим обирати свій шлях розвитку та «всіх людей на континенті - жити без страху перед війною».

Німецька міністр зауважила, що відведення російських військ було б добрим сигналом. «Ми будемо уважно слідкувати, чи будуть ці оголошення втілені в справи. Адже це Росія, хто має зробити кроки до деескалації», - попередила дипломат. Вона повторила, що вихід з нинішньої вибухонебезпечної ситуації може бути знайдений лише шляхом діалогу.

Читайте також: Бербок попередила про ймовірність гібридних атак проти України

Нагадаємо, Бербок здійснила свій другий візит в Україну 7 лютого, вона провела переговори в Києві, а також побувала на контактній лінії.

Фото: Christoph Soeder/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-