Трухіна і Кузьміних можуть виключити зі «Слуги народу» на наступному засіданні фракції

Трухіна і Кузьміних можуть виключити зі «Слуги народу» на наступному засіданні фракції

Укрінформ
Народних депутатів Олександра Трухіна та Сергія Кузьміних можуть виключити зі складу фракції «Слуга народу» на наступному фракційному засіданні.

Про це голова фракції Давид Арахамія повідомив під час брифінгу в парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

«Я ж вам сказав, коли ми вийшли з цього позачерговому засіданні фракції, що на черговому засіданні фракції його (Трухіна – ред.) і Кузьміних ми проголосуємо. Це я думаю в понеділок, коли буде фракція», – сказав він.

Арахамія поінформував, що парламентарії наступного тижня – з 22 до 25 лютого – можуть працювати у режимі пленарних засідань, якщо таке рішення буде підтримано необхідною кількістю голосів. У такому випадку засідання фракції «Слуга народу» відбудеться в понеділок, 21 лютого. Водночас якщо графік пленарних засідань не буде змінено і пленарний тиждень триватиме упродовж 1-4 березня, засідання фракції відбудеться в понеділок, 28 лютого.

Читайте також: Нардеп Кузьміних заявив, що вважає себе «на 100%» невинуватим

Як повідомлялося, народний депутат із фракції «Слуга народу» Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. Через кілька днів після інциденту деякі ЗМІ видалили інформацію про це.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування слідчим Державного бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року журналісти видання “Українська правда” оприлюднили відеозапис із камери поліцейського, який прибув на місце ДТП. На відео Трухін звертається до нього зі словами “давай я тихенько в ліс піду”, а потім обіцяє “поговорити” з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв “знайтися” потім та “віддячити”. За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

У МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитися” з Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань. Зі свого боку у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

2 лютого Трухіна виключили зі складу партії «Слуга народу». Президент Зеленський підтримав таке рішення політсили.

В Офісі генпрокурора повідомили, що кримінальне провадження щодо Трухіна за фактом пропозиції ним надання неправомірної вигоди розслідуватиме НАБУ.

Водночас 31 січня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату зі «Слуги народу» Сергію Кузьміних, якого 28 січня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали на хабарі 558 тис. грн. За даними слідства, депутат начебто отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-