Глави МЗС країн Балтії анонсували візит в Україну

Глави МЗС країн Балтії анонсували візит в Україну

Укрінформ
Міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії готуються відвідати Україну у зв'язку із занепокоєнням через можливе вторгнення Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на главу МЗС Литви Габріелюса Ландсбергіса.

«Попередньо ми домовилися з нашими колегами з країн Балтії, і наразі підтверджується наш можливий візит (в Україну – ред.) найближчим часом», - сказав Ландсбергіс.

За його словами, приєднання до такого візиту інших міністрів країн Євросоюзу та НАТО стало б "дуже сильним сигналом", а такий "політичний щит" дав би можливість виграти час та відстрочити напад Росії, якщо такий справді планується.

Читайте також: Україна отримала від Литви переносні зенітні ракетні комплекси Stinger

Як відомо, у понеділок до Києва з візитом приїжджав канцлер Німеччини Олаф Шольц. Також планується, що цього тижня в Україну з офіційними візитами приїдуть міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо та глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс, а також спікер Сейму Польщі Томаш Гродський.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції» кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-