Шольц запевнив, що нагадає Кремлю про наслідки військової агресії проти України

Шольц запевнив, що нагадає Кремлю про наслідки військової агресії проти України

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту до Москви попередить російське керівництво про серйозні політичні, економічні та геостратегічні наслідки для Росії розширення її військової агресії проти України.

Про це Шольц заявив на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шольц висловив стурбованість нинішньою ситуацією на українсько-російському кордоні. За його словами, військова активність Росії для ФРН є необґрунтованою, в Німеччині не бачать логічних причин для цього нарощування військового потенціалу.

У цьому контексті канцлер поінформував, що тема безпекових гарантій була центральною під час його перемовин з Президентом України.

«Я можу ще раз підкреслити, що суверенітет і територіальна цілісність України для Німеччини не можуть бути предметом переговорів. Для федерального уряду зрозуміло, що подальша військова агресія проти України потягне за собою серйозні політичні, економічні та геостратегічні наслідки для Росії. Це я підкреслю і завтра у Москві», - сказав Шольц.

Він запевнив, що Німеччина активно працює над підготовкою пакету санкцій проти Росії на випадок її нової атаки на Україну і детально обговорила це з американськими партнерами і президентом США Джо Байденом.

«Є рішучість і є підготовленість з боку НАТО, Німеччини, США. Не слід мати сумніви, що ми не знаємо, що робити. Якщо ситуація настане, це будуть заходи, які матимуть серйозний вплив на Росію. Але зараз ідеться саме про те, щоб запобігти ескалації і досягти деескалації», - акцентував Шольц.

Читайте також: Шольц обіцяє повідомити, якщо будуть нові рішення про зброю для України

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок канцлер ФРН Олаф Шольц перебуває з візитом в Україні, після чого відвідає Москву 15 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-