Україна надасть для обговорення закон про «особливий статус» та вибори в ОРДЛО – Шольц

Україна надасть для обговорення закон про «особливий статус» та вибори в ОРДЛО – Шольц

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Президент Володимир Зеленський дав йому обіцянку надати для обговорення проєкти законів про «особливий статус» та місцеві вибори в ОРДЛО.

Про це Щольц заявив на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Канцлер нагадав, що Німеччина разом з Францією інтенсифікувала зусилля у нормандському форматі, в результаті чого уже відбулись перемовини політичних радників у Парижі та Берліні. Він також відзначив важливість того, щоб ці перемовини були продовжені.

«Це без сумніву, складний процес, але я впевнений, що він вартий будь-яких зусиль. Президент Зеленський і я були однієї думки, що нормандський формат поряд з перемовинами між США і Росією і ОБСЄ є важливим форматом для перемовин з Росією. Президент мене запевнив у тому, що Україна надасть для обговорення проєкти законів щодо «особливого статусу» ( ОРДЛО – ред.) і щодо місцевих виборів ( в тимчасово окупованих ОРДЛО – ред.)», - сказав Шольц.

Він зазначив, що ці законопроєкти необхідні для того, щоб вийти з того становища, коли є «деяке блокування процесу перемовин» щодо врегулювання збройного конфлікту на сході України.

Канцлер відзначив, що сьогоднішня дискусія з президентом Зеленським була дуже цінною, оскільки сторони заглибилися «в багато деталей».

Читайте також: Шольц обіцяє повідомити, якщо будуть нові рішення про зброю для України

Як повідомлялося, Верховна Рада України на засіданні 2 грудня 2021 року продовжила до кінця 2022 року дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-