У Берліні розглядають запит Києва щодо зброї

У Берліні розглядають запит Києва щодо зброї

Укрінформ
У федеральному уряді обговорюють запити української сторони щодо надання захисних озброєнь.

Про це сказала речниця уряду ФРН Крістіане Гоффманн на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є лист з переліком, у якому український уряд просить про надання зброї та обладнання, його зараз перевіряють. Ми маємо почекати на результати», - заявила Гоффманн.

Їй «невідомо» про подальші запити безпосередньо перед візитом.

Речник Міністерства оборони Арне Коллатц також підтвердив, що в Бундесвері з минулого тижня є лист від української сторони щодо допомоги, «який безумовно розглядається». Він поінформував, що сьогодні (14 лютого) після обіду відбудеться ще одна бесіда федерального міністра оборони Крістіне Ламбрехт з українським колегою, під час якої вони обговорять як загальну безпекову ситуацію, так і «питання, чи можна задовольнити прохання, чи ні».

Між тим посол України в ФРН Андрій Мельник безпосередньо перед візитом канцлера ФРН Олафа Шольца у ефірі відеоканалу BILD назвав ситуацію драматичною та закликав німецьку сторону «негайно поставити 12 тисяч протитанкових ракет», щоб Україна мала «можливість відбити можливий сухопутний наступ Росії на Україну».

Читайте також: Шольц: У Києві для мене важливо висловити солідарність і підтримку Україні

Як повідомлялось, список, переданий українською стороною, включає низку видів оборонних озброєнь, зокрема, електронних систем стеження, обладнання для розмінування, цифрових радіостанцій, радіолокаційних станцій, приладів нічного бачення тощо. Втім, протитанкових ракет у цьому списку немає.

Останнім часом у Німеччині поширюється дискусія щодо зміни лінії уряду щодо ненадання Україні озброєнь. Але якщо раніше можливість постачання взагалі відкидалася, останнім часом урядові чиновники кажуть, що це розглядається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-