Обрання запобіжного заходу Кузьміних: адвокат заявила відвід судді

Обрання запобіжного заходу Кузьміних: адвокат заявила відвід судді

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Сергія Кузьміних Лариса Криворучко під час засідання із обрання йому запобіжного заходу оголосила слідчому судді ВАКС Олегу Ткаченку відвід.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До цього адвокат хотіла оголосити заперечення на дії головуючого судді, але Ткаченко сказав, що такого оголошення з боку Криворучко не буде, і не дав адвокату цього зробити.

Також, серед іншого, суддя після зачитування клопотань, які містилися у матеріалах справи, перейшов до дослідження доказів у справі.

Проти цього заперечила адвокат, але суддя наполягав на тому, що суд перейшов до дослідження доказів по справі.

Після того, як суддя почав досліджувати докази по справі, Криворучко оголосила йому відвід.

“У сторони захисту буде заява про відвід головуючому”, - уточнила вона.

Читайте також: Нардеп Кузьміних заявив, що вважає себе «на 100%» невинуватим

Кузьміних зі свого боку підтримав цю заяву про відвід Ткаченку, а прокурор САП — заперечив щодо цього.

“Оголошується перерва, справа передається на авторозподіл відповідно до норм КПК для розгляду та вирішення питання про заявлений відвід слідчому судді”, - поінформував Ткаченко.

Також до цього Криворучко поінформувала, що Кузьміних 14 лютого на 14:00 викликали на допит у НАБУ.

“Згідно з повісткою про виклик щодо Кузьміних Сергія, то сьогодні йому необхідно з'явитися у даному кримінальному провадженні, 14 лютого, о 14 :00 до НАБУ для допиту та участі у інших процесуальних діях. Ваша честь, ставлю до відома, що ми сьогодні на 14 годину зобов'язані прибути до НАБУ у даному кримінальному провадженні”, - поінформувала адвокат Кузьміних.

За її словами, ця повістка була оформлена із порушенням процесуальних вимог.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримали народного депутата Сергія Кузьміних за підозрою в одержанні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди

31 січня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ затримали на хабарі 558 тис. грн. За даними слідства, депутат начебто отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що в разі доведення вини Кузьміних повинен нести відповідальність згідно із законом.

Читайте також: САП просить для Кузьміних арешт, застава – менше як 50 тисяч

Сам народний депутат України звернувся до голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк та Арахамії з проханням про тимчасове виключення зі складу фракції з можливістю повернутися, якщо буде доведена його невинуватість.

Депутат уже набув статусу підозрюваного і має прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою. Однак, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кузьміних проігнорував три виклики на заплановані слідчі дії.

Національне антикорупційне бюро оголосило Кузьміних в розшук через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ.

4 лютого Кузьміних повідомив, що не переховується від НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-